lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesä ja heinäkuu

Aloitin blogin pitämisen nyt heinäkuussa. Kaikki täällä on sievästi joka kuukaudessa vähän sikin sokin kuten aikatauluni ja elämäni näin yleensäkin ottaen. Kirjoitan blogia rennolla meiningillä joten toivon että seuraajat saavat saman fiiliksen itselleen tästä irti.


Kesäkuu


Kesäkuussa minulla oli pienet syntymäpäiväjuhlat joissa tarjosin juustokakkua josta sain kovasti kehuja.



New York Cheese Cake

Ainekset 

Pohja
  • 200 g Digestive-keksejä
  • 125 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 rkl sokeria 
Täyte

  • 600 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 12 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 200 g Arla Keittiö Crème fraîchea
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
Ohjeet
Murskaa Digestive-keksit. Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja paista sitä noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan. Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja). Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.  Tarjoile tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.




Heinäkuu

Olen ammatiltani maalari ja tällä hetkellä teen töitä Villa Eläintarhassa vanhassa puu hotellissa/museossa .
 Tässä entisöimäni ulko-ovi sekä hotellipuolen keittiön lattia. .






Oven pienet osat ovat maalattu Teho öljymaalilla jota olen sävyttelyt sopivan väriseksi lisäämällä erisävyisiä väripastoja, jotta löydettiin entisiä sävyjä vastaavat sävyt. Ja pitkät sivut sävytetyllä Valtti Color kuullotteella, jotta saatiin vanhat ootraukset jäämään näkyviin.













 Lattia maalattu betolux- lattiamaalilla.











Olen jo pariin otteeseen käynyt työpäivän aikana kahvilla
Cafe pirittassa, sievässä merenrantakahvilassa, terassilta näkyy Tokoirannan silhuetti. Kahvila tarjoilee ruokaa, lounasta, drinkkejä sekä erilaisia makeita ja suolaisia kakkuja ja leipiä.
Tee ihmisenä forsman irtoteetä löytyy, mutta ei kyllä mikään teenjuojan ykköspaikka. Se on kiva plussa että tee -maut vaihtelevat päivittäin. Paikan croissantit ovat herkullisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti